Google Tartalom duplikáció ártó szándékkal? | Weblapkészítés Szombathelyen és Budapesten
Weblap csomagok Szombathelyről garanciával

Elérhetőségünk:

 

  • Kontakt személy:
Balázs Attila
Mobil: +36 20 946 4693
 
  • Postacím:
 
  • Budapesti elérhetőség:
Bergauer Kft.
1078 Budapest
Nefelejcs u. 21 I/14.
 
Minden érdeklődőt várunk versenyképes ajánlatainkkal.

 

Mindörökké, Ámen.

A keresőoptimalizálásnak gyakorlatilag nincs vége.

Ha feljutottunk a csúcsra, ott vagyunk a weblap­unkkal a találati listán az első lapon, vagy legelöl, akkor sincs pihenés.
Ha mi nem dolgozunk, majd más nem lesz rest.
A konkurencia épp úgy lankadatlanul optimalizálhat tovább, és mi arra ébredhetünk, hogy már el is húzott mellettünk.
Ha belefáradt a harcba, vagy szakemberre bízná a feladatot, keressen meg Szombathelyen.

Kulcsszavak

Itt kell tudni mások fejével gondolkodni. Mit írunk a keresőbe, ha valamit meg akarunk találni. Milyen szavakra optimalizáljuk weblap­unkat, hogy megtaláljanak. Kulcsszerepben a kulcsszó. Kitartással keressük meg őket. A SEO édesgyermekei ők.

Az ellentétes hatás

A figyelem megragadását számtalan eszköz biztosítja a weben, de ne essünk túlzásokba.

Ki szeret diszkóban Shakespeare-t olvasni.

A komoly tartalomról ne tereljük el a figyelmet.

Kutyaütő

A jó címnek bizony az a dolga, hogy eladja a szöveget. A tartalmi stílus fontos, hogy a száraz témát is élvezhetővé, jól fogyaszthatóvá tegye. Ne féljünk meglepetést okozni, megtérül.

Tartalom duplikáció ártó szándékkal?

A tartalom duplikáció negatív hatásaNem várt kettős látás

Kellemetlen meglepetésben volt részem, amikor a lapomra kerestem bizonyos kulcsszó kombinációval, természetesen a kedvező helyezés reményében, és uram bocsá, közvetlenül mögöttem egy számomra ismeretlen oldal jön a tartalmammal. Na irány nézzük meg, hátha korrekt megoldást látok a szöveg átvételére (idézőjel, szerző, forrás megjelölése sehol, viszont link persze szintén nincs).
 
 

A jó szándék hiánya

Az illúzióm hamar szertefoszlott, egy blogot találtam, már a címe is hemzsegett a hibáktól. Tartalma több honlap másolásából áll, a témák nem összefüggők, nagy mennyiségű szöveg különböző dátumú bejegyzésként bekopírozva. Itt semmi másról nincs szó, mint tudatos rosszindulatú duplikációról. Mindez persze egy gyors indexálású, a blogtér inkubátor alatti helyzeti előnyét felhasználó lapon, arra utazik, hogy esetleg a Google elsődleges tartalomként indexálja, és az eredeti lapot találja másolatnak.
 

Ennek mi az értelme?

Az organikus találati lista sorrendjét a Google meghatározott alapelvek mentén állapítja meg. Fontos, hogy egyazon tartalom ne számos lapon legyen megtalálható, mert a kereső felhasználóit mindig a legrelevánsabb találatokkal kell ellátni, ezen kívűl az átvett tartalomról a forrás irányába kell terelni őket.
A Google bünteti a tartalom sokszorozóit, másolóit és ezek feleslegesen foglalják a tárhelyet, terhelik az erőforrást.
 

Ki az a seres lászlóné?

Tudom, hogy a tulajdonnév nagybetűvel írandó, de nem így a szerző. Ki-ki kedvére merüljön el ebben a fertőben, amíg megtalálható a hivatkozás. Sajnálom ezt a korlátolt webmestert, aki ha konkurenciára lel, ahelyett hogy saját minőségi tartalmat építene, és hivatkozásainak mennyiségét növelné, aljas módon inkább más lapjait próbálja elsüllyeszteni.
hoop://matyaska.blogter.hu
 

Máté Balázs

A Google nem csinál olyat, ami manipulálható. Ezért hülyeség ez az egész duplikációs elmélet, sőt rengeteg példa van arra, hogy duplikálnak és senkinek semmi baja. Nem hülye a Google, ha duplikációt büntetné, mindneki duplikálná a konkures weboldalát.

Ki az első?

Mármint a tartalom létrehozója. És kit indexál először a Google. Elviekben lehetséges, hogy ez a kettő nem ugyanaz lesz. Egyes blogok, fórumok már percek múlva a indexált tartalommal bírnak. Na valódi szerzőként másodiknak lenni enyhén dühítő.

Nem nagy ügy haver

Sokszor akarják a jóakarók gallyra vágni a lapot, de ne is törödj vele :D

Weblap, de kinek?

A mondanivaló által meghatározott kulcsszavak megválasztása csak az első lépés, alapot adnak a megfelelő tartalom kialakításához. Szabatosan megfogalmazott, jól megírt szövegek építik fel a lapot, bemutatják a feldolgozott témát. Elsősorban a felhasználóknak készül a weblap, de a keresőbarát megoldások mindig megtérülnek.

Ez tényleg gáz

Számos lapon találkozunk helyesírási hibával, ami a szerkesztő gondatlansága, de romboló a cégre, a szolgáltatásra és a termékre nézve. Aki hibákkal teli portállal jelenik meg, már el is vesztette potenciális vevőinek jó részét. De rossz pont a keresők szemében is, írjunk helyesen, hisz épp annyi idő leírni egy hibás szót, mint egy hibátlant. A weblap legyen a nyelv jó barátja, mert csak így közvetíti gondolatainakat hitelesen a felhasználó számára.  

Soha

Csak hobbi célokra használhatók az ingyenes tárhely szolgáltatók.
Komoly, igényes,  üzleti célú weblap ne kerüljön ilyen szerverre.
Legyen saját domain nevünk, ne takarékoskodjunk a tárhely szolgáltatón se.
Az ingyenesség ára a sok, elfecsérelt, ráfordított idő.

Természetesen Google

Nem kell gondolkodnunk, hogy a legnagyobb, a legtöbbet használt és a legjobb kereső szolgáltatást kiválasszuk.
Dominanciája mára megkérdőjelezhetetlen a keresők piacán.
Szeretjük, vagy nem szeretjük, de használjuk.
Az információk gigászi fellegvára = Google.

Honlap készítés

 
Utazzon velünk az inetrnet világába!
Minőségi, biztonságos, pontos, gyors szolgáltatásokat kínálunk teljes körű vevő- és terméktámogatással.
Ne alkudjon meg, megegyezünk!